پایتون چیست آموزش کامل برنامه نویسی با پایتون

آموزش پایتون

پایتون چیست

زبان برنامه‌نویسی پایتون در سال ۱۹۹۱ توسط خودو فان روسوم به هلندی: Guido Van Rossum در هلند طراحی و معرفی شد.

این زبان با دارا بودن ویژگی‌های متمایزی نظیر شی‌گرایی کامل، سطح بالا بودن و همچنین چندمنظوره بودن توانسته طرفداران بسیاری را در این چند دهه اخیر برای خود جذب کند.

در این زبان دو عنصر اساسی، خوانایی راحت و بازدهی(Performance) نسبتاً بالا همیشه مدنظر بوده و همین عوامل باعث شده است در بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی به‌عنوان زبان اول برای یادگیری دانشجویان استفاده شود

به‌صورت نمونه پایتون با حذف برخی علائم و کاراکترهای اضافی نظیر آکولاد از سینتکس در فارسی به نحو ترجمه‌شده است خود هم به خوانایی بالا و راحتی آن کمک کرده

است و هم اینکه برنامه‌نویس زمان کمتری را برای تایپ کردن این کاراکترها صرف می‌کند. به‌طور خلاصه باید گفت پایتون نزدیک‌ترین سینتکس را به شبه کد Pseudocode دارد.

آموزش پایتون
آموزش پایتون

پایتون همچنین مدل‌های مختلف برنامه‌نویسی نظیر شی گرا، تابع محور و دستوری را پشتیبانی می‌کند

دیگر مزیتی که پایتون نسبت به برخی دیگر از زبان‌های برنامه‌نویسی صنعتی دارد، متن‌باز و آزاد بودن آن است. در اینجا باید این نکته را نیز فراموش نکرد که پایتون زبانی است که بر روی پلتفرم‌های مختلف لینوکس، ویندوز و مک قابل‌نصب و اجرا هست.

آموزش پایتون

پایتون در دنیای حرفه ایی ها

همان‌طور که اشاره شد، پایتون زبانی کاملاً مناسب برای انتخاب در صنعت و کارهای حرفه‌ای هست. یکی از دلایل اصلی در این مورد وجود کتابخانه‌ها و پکیج‌های بسیار متنوع و عالی برای انواع کارها هست.

به برنامه‌نویسی شبکه و سوکت بپردازید و یا یک وب‌سایت را با استفاده از پایتون پیاده‌سازی کنید. البته این‌ها تنها چند نمونه کوچک از کاربردهای پایتون در دنیای واقعی هست.

اینستاگرام، یوتیوب، دراپ باکس، گوگل،کورا، پینترست، اسپاتیفای، ناسا، بیت تورنت، بلندر و چندلر از جمله وب‌سایت‌ها و یا نرم‌افزارهایی هستند که از پایتون به‌عنوان زبان‌اصلی با بخش عمده‌ای از کدهای خود استفاده کرده‌اند.

کمی بیشتر در مورد پایتون

پایتون مجموعه عظیمی از کتابخانه‌ها و پکیج‌ها را دارا هست. این پشتوانه مستحکم در بخش علم داده‌ها و داده‌کاوی نیز بسیار به کمک دانشمندان علم داده‌ها و داده کاوان آمده است

پکیج‌هایی نظیر NumPy، Pandas، Matplotlib، SciKit Learn، TensorFlow، Theano، Caffe، SciPy، Seaborn و بسیاری از پکیج‌های دیگر که هرکدام مجموعه‌ای از نیازهای دانشمندان و برنامه‌نویسان را برطرف می‌کنند، جایگاه پایتون را در این مباحث بسیار ویژه و بی‌نظیر کرده است.

همچنین ارتباط بسیار خوبی که پایتون و پلتفرم‌های کلان داده دارد، استفاده از پایتون را در سیستم‌های عظیم با حجم محاسبات و تراکنش‌های بالا را نیز فراهم کرده است.

پیمایش به بالا