آموزش نصب کاشی با چسب از 0 تا 100
کاشی کاری با چسب
اگر چسب کاشی را برای نصب کاشی های خود، انتخاب کرده اید، باید بگوییم که این انتخاب هوشمندانه، مزایای زیادی را به همراه خواهد آورد.
برای نصب کاشی با چسب به ترتیب اصول زیر عمل کنید تا نتیجه کار، همانی باشد که دلخواه شماست. بعد از آماده کردن لوازم مربوط به کاشی کاری، مانند ابعاد محیط یا سطح مورد نظر، تهیه چسب، کاردک، کاشی مد نظر، آب و اسفنج مرطوب، به ترتیب زیر عمل کنید:
ابتدا زیرسازی را انجام دهید
زیرسازی یعنی سطح زیر کار را برای انجام مرحله بعد آماده کنید.
در این مرحله سطح مورد نظر (هر چه که باشد اعم از سطوح گچی، سیمانی، کاشی و…) را از لحاظ مختلف بررسی کنید.
برای مثال اگر سطح دارای فرورفتگی یا برجستگی است، آن ها را رفع کنید تا یکدست و صاف شود. منظور از صاف بودن این است که سطح شیبدار نباشد.
مواد چسب کاشی را آماده کنید
اگر از چسب کاشی خمیری استفاده می کنید، برای آماده کردن چسب کافی است درب آن را باز کنید، اما اگر از چسب کاشی پودری استفاده می کنید، باید آن را با مقدار آبی که بر روی بسته بندی آن قید شده، مخلوط کنید تا خمیری شکل شود.
برای این کار حتما باحوصله عمل کنید و به آرامی پودر و آب را هم بزنید تا خمیر مناسب بدست آید.
این نکته را به یاد داشته باشید که مقدار آب برای تهیه خمیر کاشی، در همه برندها یکسان نیست.
هر شرکتی برای تهیه محصولات خود از فورمولاسیون مخصوص به خود استفاده می کند.
همین تفاوت در روش تهیه، باعث کسب اعتبار یا بی اعتباری یک شرکت می شود.
پس دقیقا طبق دستورالعمل درج شده بر روی بسته بندی، عمل کنید تا در آینده بدانید که کدام برند با کیفیت و شایسته اعتماد شما است.
پهن کردن چسب بر روی پشت کاشی
به اندازه دوسوم ابعاد کاشی، از چسب کاشی بردارید و بر روی پشت کاشی قرار دادهف سپس با کاردک به طور کامل پهن کنید. در اینجا از سه روش برای پهن کردن ملات یا چسب کاشی استفاده می شود:
روش اول آن است که چسب یا ملات را به صورت لقمه ای بر روی کاشی قرار می دهند و بدون پهن کردن، کاشی را در جای خود قرار می دهند.
این روش بسیار منع شده است، اما هنوز هم هستند کسانی که برای بالا بردن سرعت کارشان از این روش استفاده می کنند.
چرا که استفاده از این روش باعث لق شدن و شکستن کاشی ها به دلیل یکدست نبودن سطح زیرینشان شده و باعث خسارت می شود.
روش دوم بهتر از روش اول است. در این روش با کاردک شانه دار، چسب یا ملات را بر روی پشت کاشی به صورت موج دار پهن می کنند و بر روی سطح مورد نظر، جایگذاری می کنند. از نظر کارشناسان این حوزه، این روش نیز مانند روش اول رد شده است.
زیرا هنوز هم فضای خالی بین کاشی ها باقی می ماند و به مرور زمان باعث لق شدگی، نفوذ رطوبت و سایر مشکلات مربوط به این بخش خواهد شد.
روش سوم که به عنوان بهترین روش شناخته شده است و امکان وجود فضای خالی بین کاشی ها را به حداقل می رساند، بدین گونه است که چسب یا ملات را بر روی پشت کاشی قرار داده و با کاردک شانه دار به صورت مستقیم در جهت طول کاشی، آن را پهن کنید. این روش در همه جای دنیا متداول است.
نکته
اگر بتوانید چسب یا ملات را به صورت یکدست بر روی سطح مانند کف یا دیوار پهن کنید، سپس کاشی ها را روی آن قرار دهید، احتمال تراز بودن و تمیزی کار بیشتر می شود.
بندکشی در کاشی کاری با چسب
این مرحله، آخرین مرحله در کاشی کاری است. بعد از آن که کاشی ها را چسباندید، اجازه دهید تا چسب کاشی سفت و سخت شود. برای این کار حداقل به 5 ساعت زمان نیاز دارید.
البته این زمان در محیط های مرطوب، گرم و سرد متغیر است.
بعد از گذشت زمان لازم، بندکشی را انجام داده و سپس با یک اسفنج مرطوب، سطح را تمیز کنید و به کار خود خاتمه دهید.
نصب کاشی با چسب روی گچ
اگر می خواهید کاشی را بر روی سطح گچی نصب کنید، حتما به نکات زیر توجه داشته باشید:
1- سطح زیر کار را از آلودگی هایی مانند چربی، لک و گرد و غبار پاک کنید.
2- اگر سطح دارای ناهمواری است، آن را برطرف کنید.
3- زیرسازی سطوحی با جنس گچ که دارای کمی رطوبت هستند، را با ماده ای به نام پرایمر انجام می دهند. پرایمر را می توانید با یک قلموی بزرگ بر روی سطح پخش کنید.
4- در ادامه کاشی کاری را مطابق مراحل فوق الذکر انجام دهید.
نکته: موارد گفته شده برای نصب کاشی با چسب روی سیمان نیز صدق می کند.
نصب کاشی با چسب روی کاشی
نصب کاشی جدید با چسب بر روی کاشی های قدیمی، از روش هایی است که ممکن است هنگام بازسازی به جهت جلوگیری از تخریب،
انجام شود. برای انجام این کار، سطح کاشی های قدیمی را به خوبی تمیز کنید، سپس با یک شی تیز مانند نوک چکش یا تیشه، بر روی کاشی ها، خراش هایی ایجاد کنید تا چسب بتواند بهتر به آن بچسبد.