معروف ترین شخصیت های دیریم ورکس
مگامایند – مگامایند (Megamind)
- کارگردان: تام مک گرث
- بازیگران: ویل فرل، تینا فی، جونا هیل
- تاریخ انتشار: ۲۰۱۰
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۲ از ۱۰۰
اگرچه مگامایند در پایان فیلم به یک قهرمان تبدیل شد، اما یادتان باشد که او در بیشتر عمرش یک شرور بوده است. در واقع، او تا جایی که توانست همیشه شرارت کرد و همان کسی بود که باعث شد مترو من خلق شود. حتی اینکه مترو من هرگز او را رقیب خود نمیدانست چیزی از قابلیتهای شرورانهی مگامایند کم نمیکند.
اگرچه نمیتوان گفت که او عقل کل است اما موجود کم هوشی هم نیست. هر چند اگر مترو منی وجود نداشت مردم شهر هرگز طرحهای او را جدی نمیگرفتند. او توانست رباتهای غول پیکر را اختراع کند و از قدرت ارتش باورنکردنی برین باتها در برابر مترو من استفاده کند. در واقع بیخود نیست که نام مگا مایند برای او انتخاب شده است.
گربه چکمهپوش (Puss in Boots)
- محصول: ۲۰۱۱
- کارگردان: کریس میلر
- صداپیشهها: آنتونیو باندراس، سلما هایک، زک گالیفیناکیس، بیلی باب تورنتون
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۶%
مثل ماداگاسکار، بهترین فیلم در فرنچایز شرک هم یک اسپینآف است که در ابتدا بنا بود بدون اکران روانهی نمایش خانگی شود. گربهی چکمهپوش که در قسمت دوم شرک به تماشاگران معرفی شد، از محبوبترین شخصیتهای دنیای شرک است و در این فیلم ماجرای او را میبینیم. گربهی چکمهپوش حالا با گربهی مادهای به نام کیتی سافتپاوز (سلما هایک) آشنا میشود و آن دو با هم تصمیم میگیرند که لوبیاهای جادویی را از جک و جیل بدزدند.
گربهی چکمهپوش حسوحال متفاوتی دارد و خیلی شبیه شرک نیست. شوخیهای سبک دریمورکس و ارجاعات همیشگیاشان حضور دارد، ولی هم جغرافیای داستان تغییر کرده هم نحوهی قصهپردازی.
فیلم موفقیت بزرگی برای دریمورکس به حساب میآمد و منجر به ساخته شدن سریالی در نتفلیکس شد که ۷۸ قسمت هم ادامه پیدا کرد. با این حال قسمت دوم فیلم که سال ۲۰۱۴ اعلام کردند قرار است ساخته و اکران شود، تا امروز رنگ پرده را ندیده.
– استاد شیفو به اندازهی خردمندیاش بانمک هم هست
- نام انیمیشن: پاندای کونگفوکار (Kung Fu Panda)
- سال انتشار: ۲۰۰۸
- کارگردان: جان استیونسن
- صداپیشه: داستین هافمن
- امتیاز IMDb فیلم: ۷.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز فیلم: ۸۷ از ۱۰۰
چیزی که استاد شیفو را به یکی از بانمکترین شخصیتهای دریم ورکس تبدیل میکند این است که علیرغم این که بسیار کوچک و پیر است میتواند ضربات مهلک و سنگینی را به رقبایش وارد میکند. این پاندای قرمز، استاد ارشد کاخ جید است که به جنگجوی اژدها پو و بسیاری از جنگجوهای دیگر از جمله تای لانگ، کنگفو آموزش میدهد.
استاد شیفو رفتاری عاقلانه، جدی و تا اندازهای طعنهآمیز دارد. او همیشه خودش را درگیر مزخرفات پو نمیکند و گاهی به او کاملا بی اهمیت است؛ مثل ابتدای فیلم که هیچ علاقهای نداشت به پاندای چاق داستان، هنرهای رزمی آموزش دهد.
توربو (Turbo)
- محصول: ۲۰۱۳
- کارگردان: دیوید سورن
- صداپیشهها: رایان رینولدز، مایکل پینا، اسنوپ داگ، پل جیاماتی
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۸%
این انیمیشن بهقدری مؤلفههای دریمورکسی درون خودش جای داده که انگار یک هجویه از آثار خودشان است. توربو داستان یک حلزون (با صدای رایان رینولدز) را روایت میکند که آرزو دارد رانندهی ماشینهای مسابقهای شود و به لطف یک حادثهی جادویی سرعتی مافوق تصور پیدا میکند و وارد مسابقات ماشینسواری میشود.
توربو نمونهای از محصولاتی است که دریمورکس در بدترین حالتهایش میسازد. داستانش بدون دلیل خاصی پیچیده است و پرداخت درستی هم ندارد، انیمیشنش را جدی نگرفتهاند و دم دستی ساخته شده و در کل فیلمی است که به راحتی فراموشش میکنیم. ایدهی دهان پر کنی دارد، ولی هوش و ذوق زیادی صرفش نشده و در آن به شکلی افراطی به وقایع روز و پرطرفدار ارجاع و اشاره شده.
توربو را از همان ابتدا با تصور فرنچایزسازی و دنبالهسازی جلو بردند و تولید یک اسپینآف از آن حتی قبل از اکران فیلم و فروش بد و گیشهی شکستخوردهاش چراغ سبز گرفته بود. ولی بعد از اکران و بازخوردهای منفی تمام این برنامهها زیر سؤال رفت.
البته توربو با همهی مشکلات و نقاط ضعفش، تصاویر چشمنواز و زیبایی از درهی سن فرناندو نشانمان میدهد که تماشایش خالی از لطف نیست
ماداگاسکار (Madagascar)
- محصول: ۲۰۰۵
- کارگردان: اریک دارنل، تام مکگرت
- صداپیشهها: بن استیلر، کریس راک، دیوید شویمر، جیدا پینکت اسمیت، ساشا بارون کوهن
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۴%
ایدهی اصلی ماداگاسکار به قدری جذاب است که تقریبا میتوانیم به خاطرش از ضعفهای فیلم چشمپوشی کنیم؛ گروهی از حیوانات یک باغ وحش شامل یک شیر عاشق جلب توجه به نام الکس (بن استیلر)، یک اسب آبی تنبل (جیدا پینکت اسمیت)، یک گورخر خودبیمارانگار (کریس راک) و یک زرافه که آرام و قرار ندارد (دیوید شویمر) قصد فرار از باغ وحش را دارند که تلاششان نافرجام میماند و به جایش آنها را با کشتی به آفریقا میفرستند.
این ایده که تعدادی حیوان وحشی که کل عمرشان را در باغ وحش و محیطهای انسانی گذارندهاند حالا با حضور در حیات وحش میترسند و احساس غریبی میکنند واقعا جذاب و نو بود. ولی از باقی جهات ماداگاسکار فیلم چندان قدرتمندی نیست و هوشمندی زیادی صرف قصه و شوخیهایش نشده.
ریتم داستان هم متناسب با ماجراها پیش نمیرود و کمی طول میکشد تا مخاطب را همراه خودش بکند. مشکل دیگر طراحی کاراکترهاست. این مدل کارتونی و بدون جزئیات و ظرافتهای لازم حیوانها بیشتر از اینکه یک انتخاب آگاهانه و از روی سبک هنری باشد، به نظر میرسد به خاطر کمبود امکانات آن دوره است. برای همین وقتی الان به فیلم باز میگردیم یالهای پلاستیکی الکس بیشتر توی ذوق میزند. انیمیشنها و متحرکسازیها هم غیرطبیعی و مکانیکی به نظر میرسند.
با وجود همهی این مشکلات ماداگاسکار در گیشه موفق عمل کرد و نامزد بهترین انیمیشن بلند اسکار شد و یکی از طولانیترین فرنچایزهای دریمورکس را به راه انداخت و دنبالهها و اسپینآفها و سریالهای تلویزیونی متعددی در دنیایش ساخته شدند.
بچه رئیس (The Boss Baby)
- محصول: ۲۰۱۷
- کارگردان: تام مکگراث
- صداپیشهها: الک بالدوین، استیو بوشمی، جیمی کیمل، لیسا کودرو
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۳%
الک بالدوین در مصاحبهای که سال ۱۹۹۱ داشت جفری کاتزنبرگ را یک «قدرتطلب قدکوتاه کچل طماع و مغرور» نامید و قسم خورد که دیگر هرگز با او کار نکند. بالدوین گفت: «دیگر هرگز او را نخواهم دید. به نظرم خدا از من محافظت خواهد کرد تا دیگر گذرم به او نیفتد.» ولی واقعیت این است که بالدوین در پروژههای انیمیشنی متعددی با کاتزنبرگ همکاری کرد و نتوانست به سوگندش وفادار بماند. موفقترین همکاری بالدوین با مردی که اینچنین از خجالتش در آمده بود انیمیشن بچه رئیس است.
احتمالا بالدوین شخصیت بچه رئیس را شبیه همانچیزی که دربارهی کاتزنبرگ گفته بود بازی کرد. یک بچهی کتشلواری طماع و از خودراضی که فقط به فکر حفظ منافع خودش است. بچه رئیس هیچ چیزش با عقل جور در نمیآید و داستانش تا حدودی احمقانه است، که باعث ناراحتی است چون فیلمنامهاش را نویسندهی ثابت برنامه زنده شنبهشب و فیلمهای آستین پاورز یعنی مایکل مککالرز نوشت.
در زمان اکران فیلم مردم میگفتند که بالدوین کار خاصی نکرده و تنها همان کاراکتری را که برای هجو دونالد ترامپ بازی میکرد، اینجا آورده و با کمی تغییرات بازی کرده. ولی در اصل بچه رئیس را با اقتباس از یک کتاب مصور که سال ۲۰۱۰ منتشر شده بود ساختند. انیمیشن بچه رئیس از نظر بصری قرار بود مدل انیمیشنهای دههی ۵۰ میلادی ساخته شود، ولی همه چیزش بیش از حد در هم برهم است و نمیتوان ربطی منطقی بین فرم بصری و ایده و داستانش پیدا کرد.
البته بچه رئیس در گیشه موفق عمل کرد و نامزد بهترین انیمیشن بلند اسکار هم شد. سال ۲۰۲۱ دنبالهای برایش ساختند و الک بالدوین بار دیگر صداپیشگی را برعهده گرفت، منتهی اینبار دیگر مجبور نبود با کاتزنبرگ همکاری کند.
ترولها (Trolls)
- محصول: ۲۰۱۶
- کارگردان: مایک میچل، والت دورن
- صداپیشهها: آنا کندریک، جاستین تیمبرلیک، زویی دشانل، راسل برند، جیسون شوارتزمن
- امتیاز IMDb به فیلم: ۶.۵ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۵%
ترولها از آن ایدههای عجیبوغریبی است که ساخته شدنش فقط از دریمورکس بر میآمد. یک مجموعه عروسک و آدمک دانمارکی معروف را که یک دورهای حسابی طرفدار داشتند و همه جا آنها را میدیدیم برداشتند و بر اساسشان یک انیمیشن بلند ساختند. از این آدمکها که موهای بامزهای هم دارند خیلی سال پیش یک سریال انیمیشنی هم ساخته بودند که ظاهر وحشتناکی داشت و بهتر است فراموشش کنیم.
دریمورکس با این فیلم دوباره به ساخت انیمیشنهای موزیکال روی آورد (اتفاقی که از زمان شاهزادهی مصر و الدورادو نیفتاده بود) و با آوردن جاستین تیمبرلیک و آنا کندریک بهعنوان صداپیشههای اصلی حسابی روی این قضیه مانور داد. جاستین تیمبرلیک پیش از اکران فیلم آهنگ Can’t Stop the Feeling را منتشر کرد تا برای فیلم هم تبلیغ شود. این آهنگ چنان گرفت و بین مردم پرطرفدار شد که یک زمانی همه جا پخشش میکردند.
داستان فیلم دربارهی موجوداتی کوچک و بامزه به نام ترول است که در دنیایی فانتزی زندگی میکنند و باید با هیولاهایی غولمانندی به نام برگن سر و کله بزنند. برگنها موجودات خطرناکی هستند که ترولها را به اسارت میکشند یا میخورند.
گویا برخی صحنههای فیلم را با استفاده از آدمکهای واقعی ساختهاند و به سبک استاپ موشن به حرکت در آوردهاند که حرکت جالب و قابل احترامی است.
انیمیشن پاندای کونگ فوکار Kung Fu Panda
انیمیشن پاندای کونگ فوکار
- ژانر: اکشن، ماجراجویی
- کارگردان: مارک آزبورن، جان استیونسن
- سال ساخت: ۲۰۰۸
مجموعه فیلمهای پاندای کونگفوکار از جمله آثار محبوب این فهرست است که تماشای آن بهدلیل حالوهوای پرجنب و جوشش، بهشدت توصیه میشود. البته فیلم دوم این مجموعه را شاید بهترین اثر دانست، دنبالهای که به مراتب تاریکتر، عمیقتر و هنرمندانهتر از فیلم اول بوده و جاهطلبی بیشتری را به نمایش میگذارد. پاندای کونگفوکار دو در مجموع فروشی ۶۶۵ میلیون دلاری را تجربه کرد و تا قبل از اکران فیلم یخزده، بهعنوان پرفروشترین فیلمی که کارگردانی آن را یک زن برعهده داشت، شناخته میشد.
داستان این انیمیشن هم در مورد پاندایی چاق به نام پو است که در اوج ناباوری خودش و دیگران، بهعنوان جنگجوی اژدها و محافظ درهی صلح انتخاب میشود. او باید شایستگی خود را به اثبات رسانده و آماده رویارویی با دشمنان سرسختی شود که زندگی ساکنان منطقه و آرامش آنها را تهدید میکنند. از جمله هنرمندانی که صداپیشگی شخصیتهای اصلی این انیمیشن را برعهده داشتند میتوان به افرادی همچون جک بلک، آنجلینا جولی، یان مکشین، گری اولدمن، داستین هافمن، جکی چان، برایان کرانستون، کیت هادسون و جی کی سیمونز اشاره کرد.
انیمیشن شرک Shrek
انیمیشن شرک
- ژانر: ماجراجویی، کمدی
- کارگردان: اندرو آدامسون، ویکی جنسون
- سال ساخت: ۲۰۰۱
درحالیکه سومین و چهارمین فیلم از مجموعه فیلمهای شرک به آثاری نه چندان جذاب تبدیل شدند، فیلم اول بسیار تازه، غافلگیرک کننده و نیروبخش بود. داستان غول بزرگ سبزی با صداپیشگی مایک مایرز که عاشق شاهزاده خانمی زیبا به نام فیونا با صدای کامرون دیاز میشود. غولی که زبانی نه چندان مؤدب و رفتاری توأم با بیاحترامی داشت اما در عوض، در سینهاش قلبی لطیف و مهربان میتپید.
غارنشینها (The Croods)
- محصول: ۲۰۱۳
- کارگردان: کرک دمیکو، کریس سندرز
- صداپیشهها: نیکولاس کیج، اما استون، رایان رینولدز، کاترین کینر، کلارک دوک
- امتیاز IMDb به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۲%
غارنشینها در ابتدا پروژهای برای استودیو Aardman بود و فیلمنامهاش را جان کلیز نوشته بود (ایدهی اولیهی کلیز تقریبا مشابه همین چیزی بود که در نهایت اکران شد و ما دیدیم). وقتی همکاری دریمورکس و Aardman به پایان رسید، حقوق غارنشینها به دریمورکس برگردانده شد. البته اعضای Aardman هم ایدههایشان را رها نکردند و به سبک خودشان انیمیشنی دربارهی انسانهای اولیه ساختند با نام «انسان نخستین» (Early Man).
غارنشینها داستان خانوادهای غارنشین را روایت میکرد که به شکلی اتفاقی با یک غارنشین دیگر مواجه میشدند که ذهن خلاقی داشت و از آنها پیشرفتهتر بود. دریمورکس سر ساختن این انیمیشن حسابی خرج کرد و تیمی از ستارههای تراز اول هالیوود را کنار هم آورد تا صداپیشگی فیلم را بر عهده بگیرند.
فروش خیلی خوب و بازخوردهای مثبت، ساخته شدن دنبالهی غارنشینها را تضمین کرد و قسمت دوم فیلم با نام «غارنشینها: عصر جدید» (The Croods: A New Age) سال ۲۰۲۰ اکران شد